dimarts, 21 de desembre del 2021

"Golden Christmas Festimarket"


La fira de Nadal "Golden Christmas Festimarket" de Sant Medir (Sant Gregori, Gironès) és, possiblement, la gran novetat de les activitats nadalenques d'enguany a les comarques gironines, una fira ubicada en un indret idíl·lic que és possible que molts gironins i gironines descobreixin embadalides i embadalits.

Jo no l'he trepitjat, aquest nou mercat de Nadal, però estic convençut que, si finalment hi vaig, el trobaré encantador, amb tot de parades amb productes nadalencs, amb bones opcions gastronòmiques i amb un ambient animat pel dringar de picarols i pel repic de campanes.

De moment no he tingut, ni buscat, l'oportunitat d'anar-hi, com sí que, improvisadament, fa dos anys vam anar a parar al mercat de Nadal d'El Barcarès (Catalunya nord), o anys enrere, quan la mainada era més petita, fèiem carambola entre la Fira de l'Avet d'Espinelves i el Mercat Medieval de Vic...

Al "Golden Christmas Festimarket" no hi he anat i, reconec, que el nom no em convida a fer-ho: calia un nom en anglès? No es podria haver dit "Mercat de Nadal de Sant Medir"? O "Mercat de Nadal Mas Fuster"? Ei, que si és quelcom més que un mercat també es podria dir "Festival de Nadal..."

En fi, plorem per les cantonades (i amb raó) pel català i en quelcom nostrat com un mercat de Nadal tirem de l'anglès? Són coses que no entenc, aquesta mania de prescindir de forma tan alegre i gratuïta de la nostra llengua; suposo que és qüestió de màrqueting, de presumpta modernitat o d'ambdues coses...

No sé, si es pot dir en català, caldria dir-ho en català, no? En fi, a risc de semblar el barrufet rondinaire, o encara pitjor, el de les ulleres!, faig com el caganer del pessebre, i aquí ho deixo, com a mínim, escrit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada