dimecres, 22 de maig del 2019

Gestos, i més que en caldran...


Em va agradar el gest del diputat socialista català José Zaragoza seient entre els novells (que no precisament innocents) de Vox, que matiners i murris van ocupar els escons del Congrés de Diputats generalment ocupats per la bancada socialista, just darrere el president Pedro Sánchez, per copar tots els plànols televisius que enfocaven el president.

Zaragoza, no sé si més desvergonyit que gat vell, o ambdues coses alhora, els va esguerrar el plànol seient just al costat d'Abascal...

Em va agradar la contundència amb que la nova presidenta del Congrés de Diputats, la socialista catalana Meritxell Batet, va defensar l'acatament a la Constitució dels diputats presos polítics, per disgust d'un indignat Albert Rivera que, al contrari que Inés Arrimadas, ni tan sols es va dignar, ja no a saludar-los, ni tan sols a mirar-los a la cara...

Em va agradar el gest del president Pedro Sánchez, no defugint només la salutació d'Oriol Junqueras, també, com part del seu govern, intercanviant-hi algunes paraules.

És evident que les discrepàncies hi són, i profundes, i hi seran, però més enllà de les discrepàncies polítiques s'agraeix quan encara es fa evident que encara resta un mínim de respecte personal i institucional.

I sobretot em va agradar molt el gest d'autoritat del nou president del Senat, el català Manuel Cruz, que mentre el senador Raül Romeva acatava la Constitució declarant-se pres polític, allargant un xic el braç va fer callar Rafael Hernando, membre de la mesa, que ja cantava el segünt nom...

A això es va dedicar ahir la dreta i extrema dreta al Senat i al Congrés, a interrompre barroerament l'acatament a la Constitució dels parlamentaris presos polítics. Tota una declaració d'intencions!

La legislatura que tot just comença serà tensa, molt tensa i crispada; tan de bo de tant en tant hi hagi gestos d'una certa distensió, i sobretot de respecte, com aquests, com a mínim entre els qui, des de posicions i condicions diferents, apel·len al diàleg!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada