dimecres, 8 de maig del 2019

A la novena final?


Aquests dies no hi ha culer que no recordi on i amb qui va viure i, sobretot, celebrar l'"Iniestazo", en motiu dels deu anys de l'increïble i inoblidable golàs d'Andrés Iniesta a Standford Bridge, un gol que va dur el Barça de Guardiola a la seva primera final de la Champions, guanyada amb superioritat al Manchester United de sir Alex Ferguson a Roma!

Us he de confessar que jo, sincerament, no recordo massa bé on i amb qui vaig viure i celebrar aquell moment... Dedueixo que el vaig viure a casa, cas que el partit el fessin en obert, i com la resta de culers, deuria saltar d'alegria i cridar d'emoció!

Fa deu anys el Barça es va classificar per la seva quarta final de la Copa d'Europa i va guanyar la seva segona Champions; ahir el Barça es va classificar per la seva novena final, i esperem que d'aquí unes setmanes guanyi la seva sisena Lliga de Campions!

Aquestes xifres poden semblar poca cosa davant les aclaparadores tretze Champions del Real Madrid, les tres darreres consecutives, quatre de les darreres cinc, però si ens descontaminem de la soferta lletania blanca i ens mirem el Barça amb una perspectiva històrica, no trobarem cap dècada, excepte aquesta, en la que el Barça hagi participat en tres finals, i tingui la possibilitat de guanyar la tercera Champions d'aquesta dècada, la quarta en deu anys!

La final del 2006 la vaig veure al local social de la (tristament) desapareguda Penya Blaugrana de Sarrià de Ter; la remuntada davant el PSG en un hotel de Barcelona i el partit d'ahir, ho deixo escrit a mode d'inventari, a casa dels meus cunyats!

-----------
Nota d'aclariment:
Amb l'u a zero el Barça només havia de fer un gol per guanyar tranquil·litat, amb el dos a zero el Barça només havia de fer un gol per rebaixar l'eufòria del Liverpool, amb el tres a zero el Barça només havia de fer un gol per desempatar l'eliminatòria, amb el quatre a zero el Barça només havia de fer un gol per classificar-se per la seva novena final!

Aquest article el vaig escriure aquest dimarts, abans d'ahir, confiat i confiant que Liverpool no seria Roma, però com a Roma ahir el Barça no va saber ni poder fer ni tan sols un trist i solitari gol...

No he volgut modificar-lo (per vergonya pròpia i com a lliçó: el Barça va acabar fent com jo, vendre la pell de l'ós abans de caçar-lo...) i ahir a la nit, decebut i resignat, tant sols vaig canviar l'exclamació que tancava el títol per l'interrogant... 

La novena final de la "linda y deseada" encara està per arribar! La d'aquest any, com aquest article, ja és història...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada