dimecres, 15 de maig del 2019

L'Espanyol com a (mal) símptoma


Barça, Girona i Espanyol afronten aquest tram final de temporada en tres estats d'ànim molt diferents: el Barça frustrat per la Champions, el Girona deprimit pel (més que probable) descens, i l'Espanyol (inesperadament?) il·lusionat per Europa! El futbol també és un estat d'ànim!

El Barça ha guanyat tantes lligues aquests darrers anys, i tantes de forma tan clara, que la lliga ja es dóna per descomptada i més si no es guanya frec a frec a la darrera jornada... El Barça, no ho oblidem, encara té una final per jugar, la de la Copa del Rei, que li pot donar novament un doblet com la temporada passada, però ni la copa ni doblet podran endolcir una temporada que s'ha amargat amb la inesperada i contundent derrota a Liverpool en el partit de tornada de les semifinals, quan semblava que ho tenia tot de cares per jugar la seva novena final!

Aquest Barça imponent a les competicions domèstiques es mostra impotent a Europa, l'assignatura pendent de les darreres quatre temporades.

El Girona aquesta temporada, especialment a partir de la segona volta i dramàticament a casa, ha caigut del núvol en el que vivia des del desitjat i treballat ascens a primera; després d'una primera temporada sorprenentment solvent a la primera divisió, en aquesta, tot i començar molt bé, ha caigut finalment, i fatalment al pou del descens; ni tan sols les gestes i alegries coperes serveixen de consol, ans al contrari, tal vegada aquest desgast físic i mental ha esgotat prematurament les energies d'un equip que en aquest darrer tram de la temporada ha perdut competitivitat, i bous i esquelles!

Només un miracle pot salvar el Girona del descens, i el miracle serà tornar a pujar aviat, ja que l'ascens a primera, prou ho sap el Girona, no és una gesta fàcilment assolible!

L'Espanyol semblava reclamar i exigir, la temporada passada, la condició de segon equip català a primera, posició que per moments semblava que el Girona li podia discutir; fins i tot aquesta mateixa temporada Girona i Espanyol han compartit zona mitja, però la davallada de joc i resultats gironina ha coincidit amb una notable millora de les prestacions de l'Espanyol, que està fent un final de temporada ascendent fins al punt que li permet somiar, fins a la darrera jornada, en jugar a Europa la temporada vinent!

L'irregular Espanyol de "Rubi" tancarà la temporada, paradoxalment i més enllà del que pugui passar en relació a Europa, amb un clima positiu i optimista que contrasta amb la depressió del Girona (si no hi ha miracle!) i amb la frustració del Barça...

La solitària alegria de l'Espanyol, mal símptoma per a Barça i Girona...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada