dilluns, 20 de maig del 2019

De moderador...


Diu el diccionari que un moderador és la "persona que dirigeix una discussió, una taula rodona, etc.", pel que entenc que "vaig ser persona" diumenge de la setmana passada, en el primer dels dos debats electorals de les eleccions municipals a Sarrià de Ter.

Després de tres eleccions municipals participant en debats electorals com a candidat, aquell dia i en aquell debat em va tocar jugar un altre paper, possiblement més agraït: moderar-lo!

En el debat va regnar el joc net, el que en l'argot esportiu es diu "fair play", possiblement perquè els i la cap de llista de Sarrià de Ter s'estrenaven no només en aquesta condició, també en aquests debats, i hi havia en tots ells i ella no només el desitjable respecte institucional, també una certa prudència, suposo que per no cometre cap error.

Recordo que els debats en els que jo havia participat eren més tensos, amb moments de més confrontació entre nosaltres... és clar que potser només és una percepció, qui sap si magnificada (i simplificada) pel pas del temps.

En aquell primer debat els i la cap de llista es van interpel·lar directament poc, i quan van fer-ho va ser més per a reforçar arguments propis que per rebatre els d'altri...

El debat va augmentar una mica més les revolucions amb les preguntes del públic, sempre més directes, fins i tot més punyents, i en les respectives respostes de nou va dominar la prudència i el matís més que la confrontació.

Entenc que en aquest primer debat els i la cap de llista van prioritzar seguir el guió, el seu guió, sobretot tenint present que entre ells i ella és poc, quan no totalment nul, el tempteig dialèctic.

Tot plegat em va facilitar molt la feina de moderar el debat, fins al punt que més que moderar més aviat vaig posar-hi orde, i ells i ella concert!

Aquest proper dimarts al vespre es farà el segon debat de les eleccions municipals a Sarrià de Ter, i per a l'ocasió el moderarà l'experimentat Josep Maria Sansalvador!

Jo aquest el gaudiré entre el públic, des de la barrera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada