dimarts, 5 de gener del 2016

El qui de la qüestió


Hi ha qui avui ja vol veure el president Mas com un cadàver polític; potser es precipiten, doncs de moment ha demostrat ser un gran resistent, ser hàbil, un supervivent!

I sí, potser el president Mas es va morint dolçament (en plan "killing me softly"), però darrere seu va deixant tot de cadàvers polítics, com la pròpia CiU, o trencadisses internes com la del PSC, la d'ICV i ara, sembla ser, la de la CUP, que amb el cap de llista Antonio Baños ha tingut el primer dimissionari.

Amb els anys que portem de procés ja sabem que aquest no només es basteix a base de manifestacions i concentracions per la Diada, també es basteix a base d'anar cicatritzant ferides, com la sagnant ferida que ara s'ha obert al cor de l'independentisme. Només cal veure el nivell (qualitatiu i quantitatiu) de retrets i insults, escopinades a tort i dret que es reparteixen els independentistes.

Ni el president Mas ni el procés són un cadàver polític tot i que un i l'altre avui semblen més lluny del seu objectiu, que no necessàriament és el mateix, doncs el procés no comença ni acaba amb el president Mas.

Diu el president Mas sentir-se fort per combatre les adversitats internes i externes que viu el procés, i pot sentir-se fort doncs encara és president (en funcions) i candidat a la presidència per Junts pel Sí fins el proper diumenge 10 de gener. Si esgota aquesta data, si abans no és investit president, mantindrà la força del seu partit, CDC, i seran de nou els catalans qui, si és de nou candidat i presidenciable, li donaran la força i posició que es mereix.

A les darreres convocatòries electorals, però, Artur Mas ha perdut algun diputat del seu partit com qui perd algun llençol en cada bugada; aquestes més que probables anticipades del març poden ser les que deixi de liderar institucionalment com ho ha fet fins ara, el procés.

Diu sentir-se fort el president Mas, però és possible que al març de 2016 no tingui la mateixa força que al setembre de 2015, una força, d'altra banda, que finalment ha resultat ser estèril.

El president Mas pot no ser, al mes de març, l'alfa del procés! De ser així el procés tindrà una nova prova de resistència: podran, voldran i sabran fer Artur Mas i CDC un paper diferent, més secundari?

Més que el qui, aquest podria ser un dels quids de la qüestió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada