dilluns, 18 de gener del 2016

El Sant despullat

A qui lliurarà Puigdemont la vara d'alcalde, o alcaldessa, de Girona?

Finalment Catalunya no només té president, també té govern! I el govern governarà, que és el que s'espera que faci!

La designació del president Puigdemont ha tingut, personatge a banda (hi ha qui diu precisament per ell), un efecte balsàmic sobre el procés, ferit més d'amor (propi) que de mort durant les llargues, convulses i agòniques festes de Nadal!

Però el president ungit ha deixat vacant una alcaldia a Girona i el conclave per resoldre el seu successor ha esdevingut, inesperadament, una lluita fratricida dins el grup municipal i la candidatura de CiU, amb una pugna, ara, entre membres de CDC i de Demòcrates (els ex-Unió sobiranistes).

El que semblava un tràmit s'ha convertit en un tràngol fent aflorar les lògiques i lícites ànsies de poder, personals i de partit, amb una inevitable (?) exposició pública que els perjudica, de moment, més a ells que a la ciutat.

No sé si el president Mas havia previst aquest escenari a la ciutat de Girona quan va impulsar l'alcalde Puigdemont cap a la presidència; sí deuria calcular-ho el president Puigdemont, però ni tan sols ell ha pogut resoldre la seva successió i l'equació de l'alcaldia de Girona segueix essent una incòmode incògnita.

Sobre la taula molts noms, fins i tot membres de la candidatura que ni tan sols són regidors! I és que aquest joc de cadires per aconseguir el tron de Girona és més complex del que sembla; el caramel d'una alcaldia com la de Girona, amb la projecció que ara té, és massa dolç i ara ja hi ha qui l'està assaborint!

Passi el que passi, sigui qui sigui finalment l'alcalde o alcaldessa de Girona, aquest procés passarà factura d'una o altra manera al grup municipal, sobretot si, com també hauran de fer en un altre nivell la CUP i Junts pel Sí al Parlament, no es llepen conjuntament les ferides i les cicatritzen!

Hem despullat un sant per vestir-ne un altre: els gironins devots ja poden encomanar-se a Sant Narcís, o potser millor a Sant Vicenç Màrtir, onomàstica del 22 de gener, data límit per resoldre el conclave municipal de Girona!

La ciutat espera, però també espera i desitja que que abans d'aquella data hi hagi "fumata blanca"!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada