dissabte, 9 de gener del 2016

Minuts Muscials retrobats amb Midnight Oil i "Beds Are Burning"


No és Cocodril Dundee, tot i que amb el barret i la seva procedència, Austràlia, podria semblar-ho, però no, és Peter Garrett, cantant del grup Midnight Oil, formació de llarga trajectòia que va saltar a la fama internacional l'any 1987 gràcies a la cançó "Beds Are Burning" del disc "Diesel and Dust".

La cançó, que ben segur us sonarà, té un marcat contingut polític, doncs reclama retornar les terres als nadius australians Pintupi. Curiosament anys més tard, ja dissolta la banda, Peter Garrett, ja membre del Partit Laborista, va ser diputat i ministre de medi ambient i educació, entre d'altres responsabilitats. Un músic dedicat a la política? Sí, també a les antípodes!


La cançó, "one hit wonder" del grup, sobretot fora d'Austràlia, ens transporta, com o fa també la pel·lícula Cocodril Dundee, a mitjans i finals dels anys vuitanta del segle passat...

Gaudiu de la cançó i del videoclip, que feia anys que no escoltava ni veia i que mirant-lo ara veig que té una estètica que recorda altres grups i videoclips de l'època, com el "Desire" d'U2; el videoclip a més mostra, com ho faria el National Geografhic, la bellesa natural i humana d'Austràlia!






I la setmana vinent, més retrobaments musicals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada