dilluns, 25 de gener del 2016

La ballesta de Puigdemont

Ballesta i Puigdemont en una imatge recent. Foto: Toni Ferragut/El País

Dies enrere Catalunya va fer quelcom més que tornar a tenir president: va descobrir-lo!

Més agut en les rèpliques que en els discursos expositius inicials el president Puigdemont va definint i perfilant el seu estil, amanint les seves intervencions amb humor, que sempre desengreixa si és intel·ligent i es serveix en la seva justa mesura, deixant enrere les metàfores marineres del president Mas, que encara no sabem si va deixar el timó o li van prendre a darrera hora, o ambdues coses, per evitar embarrancar el procés o el seu partit, o ambdues coses.

Amb el nomenament del president Puigdemont aquests dies es va configurant el gruix del govern, conselleries avall: directors generals, secretaris, càrrecs de confiança, directors d'ens autònoms... Molts d'aquests nomenaments  esperaven impacientment de feia setmanes escalfant a la banda que la qüestió presidencial es resolgués. De fet la major sorpresa de tots els nomenaments del govern de la Generalitat ha estat la designació del president!

De moment una de les primeres decisions del president Puigdemont no està exempta de polèmica: la designació d'Albert Ballesta com a alcalde de Girona. És cert que hom podria considerar que no era el Carles Puigdemont president de la Generalitat qui va assenyalar amb el seu dit Albert Ballesta, sinó el Carles Puigdemont ex-alcalde, o fins i tot el Carles Puigdemont cap de llista de CiU...

Com una sageta Albert Ballesta ha sortit disparat del número 19 de la candidatura de CiU a les darreres eleccions municipals de Girona directament a l'alcaldia, superant, travessant tota una corrua de membres de la candidatura, alguns superats també per les circumstàncies a desgrat, i avançant els propis càrrecs electes, regidors i regidores de CiU!

I és que per més que Carles Puigdemont hagi pogut ser alcalde i cap de llista si ara et truca per demanar-te quelcom (que renunciïs a la teva acta de regidor o regidora, o a l'aspiració de ser alcalde o alcaldessa) no pots abstreure't ni oblidar que és, ni més ni menys, que el president de la Generalitat!

Si la sorprenent designació del president Puigdemont va servir per calmar els ànims en relació al procés, la sorprenent designació d'Albert Ballesta els ha encès en relació a Girona.

La ballesta a Puigdemont li ha servit per imposar, impulsar el seu candidat, però farà bé l'alcalde Ballesta de tenir present que la sageta només l'ha impulsat fins a l'alcaldia, i que com el president Puigdemont ell també haurà de marcar, definir i perfilar el seu estil, i sobretot que els seus conciutadans el reconeguin com al seu alcalde.

I és que ara que els gironins tornen a tenir alcalde voldran, com els catalans amb el president Puigdemont, descobrir l'alcalde Ballesta!

Endreçada la ballesta jo ara estaria més pendent d'una altra arma llancívola, i sobretot del seu perillós efecte: el bumerang!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada