dissabte, 2 de gener del 2016

Minuts Musicals retrobats amb "Only a Woman's Heart"


Avui no recordo exactament per quin motiu vaig obrir el calaix, però recordo que era allà, assegut davant el moble del rebedor de casa, amb una caixa de cassets oberta i tot de cintes escampades; no deuria trobar la que buscava, doncs si era allà, cercant entre desenes de cintes de casset, era perquè en buscava una.

També vaig desenterrar el classificador de cassets que deso al fons d'un arxivador de l'estudi, de fusta, tot farcit de cintes que només veure'n el llom em van transportar vint, vint-i-cinc anys enrere!

És possible que aleshores ja hagués trobat la cinta que cercava, però jo seguia allà, entre cintes de casset, redescobrint músiques, grups i cançons que ja pràcticament havia oblidat!

Moltes de les cintes de casset que encara guardo, com molts dels vinils, contenen música que encara avui escolto, però entre la meva discoteca hi ha músiques que s'havien perdut, que simplement havia deixat enrere i que aquell dia retrobava!

Vaig començar, aleshores, a fer una llista de grups i cançons, llista encara inacabada, i vaig pensar que tal vegada podien formar part dels minuts musicals del 2016... I aquí els tenim, els meus minuts musicals retrobats!

És possible que molta de la música que al llarg d'aquest any, dissabte rere dissabte, comparteixi formi part de la vostra banda sonora, és possible que d'altra no... al capdavall les bandes sonores personals tenen músiques compartides, algunes intensament generacionals, i d'altres més personals...

I no totes les cançons de la nostra banda sonora particular formen necessàriament part de la nostra discoteca, sinó que són allà precisament perquè quan van esclatar nosaltres també érem allà. És el cas de la cançó d'avui, la que enceta aquests minuts musicals retrobats: "Only a Woman's Heart" de la cantant irlandesa Eleanor Mc Evoy.

Setmanes enrere vaig topar amb la cançó a Spotify i al tornar-la a escoltar, molts anys després, em va resultar inquietantment familiar; enmig d'una nebulosa de records entreveia en Mikimoto i el seu concurs radiofònic Pasta Gansa, tot i que no podria afirmar amb certesa que aquesta cançó, com una altra que també retrobarem aquest any, formés part, en alguna temporada, de la múisica de fons de les històries que Mikimoto relatava abans de formular una pregunta...

Pasta Gansa a banda, la cançó va ser un gran èxit i segueix mantenint, encara avui, la seva melangiosa reivindicació!






I la setmana vinent, més retrobaments musicals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada