dimecres, 20 de gener del 2016

Repòquer d'or

Leo Messi amb les seves merescudes 5 Pilotes d'Or. Foto: FCB
Amb els jugadors de futbol passa com amb els músics, actors, escriptors o altres professionals: n'hi ha que viuen durant tota una trajectòria professional d'un moment d'èxit, d'un "one hit wonder", puntual o més o menys dilatat, i n'hi ha que tota la seva trajectòria és un èxit!

Molts dels grans futbolistes que podem recordar han tingut un període d'or, gloriós, entre la seva projecció i el declivi de la seva carrera, però pocs futbolistes aconsegueixen allargar aquest període gloriós més enllà d'un lustre, fins i tot allargar-lo una dècada!

Dels esportistes en actiu un bon exemple seria el tennista suís Roger Federer, que si bé ja ha perdut la condició d'indiscutible número 1 del tennis mundial, es manté al capdamunt presentant batalla i oferint un bon tennis malgrat haver-ho guanyat tot i més, essent ja llegenda!

Leo Messi
va rebre dies enrere la seva cinquena Pilota d'Or, trofeu que el designa un any més com el millor jugador del món. A aquestes alçades ja no és notícia, ni sorpresa, que Messi sigui mereixedor de tal distinció, sinó que ho segueixi essent set anys després d'haver rebut la primera Pilota d'Or!

És tan evident com natural que Messi, com Federer, no ha mantingut sempre l'altíssim nivell de joc i resultats, però fins i tot quan, diguem-ne, no ha estat fi s'ha mantingut al top del futbol mundial; en altres paraules: la versió dolenta de Leo Messi segueix essent excel·lent i es manté molt per sobre de la millor versió de la majoria de jugadors!

Leo Messi ja fa temps que ha arribat al punt que quasi només es pot superar a ell mateix; des de la perspectiva del Barça és indiscutiblement el millor de tots els temps, però des de la perspectiva argentina Messi viu encara sota l'allargada ombra de Maradona, ídol més que futbolístic, doncs els seus gols de quarts de final contra Anglaterra i el triomf final de l'"albiceleste" al Mundial del 1978 transcendien el futbol!

Amb o sense Mundial, però, Messi ja fa temps que ha reunit tots els ingredients per ser considerat un autèntic mite, un futbolista majúscul que, al contrari que d'altres grans estrelles del circ del futbol, només pensa en la pilota!

Als seus 28 anys Leo Messi té encara molt futbol a les botes, i no sembla que la motivació i les ganes de jugar se li esgotin. Cinc Pilotes d'Or després no només recordem oi ho farem per sempre el seu nom, sinó que no oblidem ni oblidarem, tampoc, la promesa que va ser, la promesa que ens va fer, la proesa que va fer per esdevenir el que és avui...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada