dilluns, 4 de gener del 2016

Escopinada no s'escriu amb u


Per molts el no definitiu de la CUP a la investidura del president Mas ha estat, sobretot, una escopinada al procés! És clar que també hi ha qui s'hi ha tornat i ha escopit a la CUP, i fins i tot hi ha "cupaires" que han escopit enlaire, i ja sabem què passa... Jo la saliva procuro no fer-a servir per escopir, i si alguna vegada em salta algun capellà ja em perdonareu.

No crec que la CUP hagi escopit al procés, tot i que per molts amb la seva negativa d'investir al president Mas l'ha entorpit; però penso que el propi president Mas i Junts pel Sí també tenen part de responsabilitat en el cul de sac en què van situar el procés la nit del 27S; és possible, sobretot si ERC i CDC (o Democràcia i Llibertat) no reediten Junts pel Sí al març, que apareguin veus d'ERC que es mostrin crítiques amb la posició de CDC i del president Mas d'aquesta darrers tres mesos.

De fet si de quelcom pot sentir-se culpable la CUP és d'haver-se fet responsables de la investidura del president Mas quan no era un problema seu, sinó de Junts pel Sí. Respecte el qui, malgrat avui no ho sembli, l'immobilisme tant l'han practicat la CUP com Junts pel Sí.

La CUP ha acabat fent el que va dir, per activa i per passiva, que faria: no investir Mas; el seu pecat potser és haver generat, juntament amb Junts pel Sí, l'ANC i Òmnium, l'expectativa que finalment hi hauria acord i que el qui era el de menys, doncs al final ha resultat ser el més important!

És clar que la seva decisió, després de tres mesos d'esperances i il·lusions, ha estat rebuda com una escopinada a la cara de molts independentistes i els passarà factura, doncs per molts ja formen part de la llista negra del procés, fent companyia a ICV i el PSC.

El procés ni s'ha acabat ni s'aturarà, tot i que ara la sensació és de patacada, de sotragada; tal vegada avui es fan evidents les febleses que no es van saber (o voler) llegir la nit del 27S, però aquesta és una de les moltes lliçons més apreses per qui, més que escopir a tort i a dret, en vulgui prendre nota.

Esgotarem els darrers dies d'aquesta legislatura incerta i finalment fallida com s'esgoten els darrers minuts, els darrers segons d'un partit decidit, sense atacar ni defensar, deixant que el cronòmetre marqui el final del partit, i ja pensant en el proper, que es jugarà al març, però que avui ja ha començat!

Seria sorprenent una jugada de Junts pel Sí de darrera hora per salvar la legislatura... Els propers moviments interns dels partits seran, en tot cas, per preparar el març electoral i avui les incògnites no són poques: es reeditarà Junts pel Sí? Serà Artur Mas de nou presidenciable?...

Ens caldrà molta saliva, no la malgastem escopint!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada