dissabte, 30 de gener del 2016

Minuts Musicals retrobats amb Mano Negra i "Mala vida"


Sempre que veig o escolto Macaco no puc evitar pensar amb en Manu Chao, músic francès d'orígens espanyol que va liderar la combativa banda de música Mano Negra a finals dels anys vuitanta i principis dels noranta del segle passat.

També penso en Manu Chao i els Mano Negra quan escolto molts grups d'avui que tenen com a base rítmica de les seves cançons el reggae, l'ska, el rap, el punk-rock o una fusió de tot plegat, com feien magistralment Mano Negra, grups amb una notable presència i participació de vents (saxos, trompetes, trombons) però sobretot grups de música amb una actitud de lluita!

Mano Negra, referent de grup alternatiu i un punt irreverent, també compromès i combatiu, no va evitar les crítiques per signar amb una gran discogràfica (Virgin), per allò de fer joc a la indústria, però si fins i tot els Sex Pistols van fer-ho...

L'èxit i els èxits de Manu Chao han eclipsat els de Mano Negra però encara ressonen grans èxits i cançons d'aquest cèlebre grup com Ronde de Nuit, Rock Island Line, Killin' Rats, Patchanka, King Kong Five, Mano Negra, Bring the Fire, King of Bongo, Out of Time Man, Casa Babylon, Señor Matanza i sí, l'inoblidable Mala Vida!

Aquests dies Mano Negra han tornat a fer vibrar la meva (mala) vida!






I la setmana vinent, més retrobaments musicals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada