divendres, 14 de maig del 2021

Les cites dels llibres. "Autobiografia de Girona", de Joan Boadas i Raset i Anna Gironella i Delgà


Hi ha dos moments, cada any, en els que Girona llueix de forma especial: les Fires de Sant Narcís i el Temps de Flors. La tardor i la primavera li escauen especialment bé, i en aquests esdeveniments estacionals Girona llueix les seves millors gales.

Aquest any de moment hem recuperat el Temps de Flors, veurem si també recuperarem les Fires... És clar que Girona és molt més, i l'hivern i l'estiu tampoc la desmereixen!

Són molts els llibres que s'han publicat sobre Girona, de tota mena i estil, i alguns els tinc a casa... Fullejar i llegir un llibre sobre Girona és una manera de passejar-s'hi, i sobretot de descobrir-la, i no només la desapareguda!

Es darrer llibre de Girona que va arribar a casa és la seva autobiografia, un extraordinari llibre que en repassa el seu passat a través dels documents de l'Arxiu Municipal de Girona, un relat històric de la ciutat a càrrec dels arxivers Joan Boadas i Raset i Anna Gironella i Delgà.

El llibre s'obre amb aquesta cita del poeta gironí Narcís Comadira:

"La tardor és el temps de la memòria. Hi recordem els que ens han deixat i els que ens van deixant i accentuant la nostra solitud". Narcís Comadira.

Els llibres també són memòria, i els del futur potser també recolliran i recordaran tot el que aquesta primavera, en aquest temps de flors, estem vivint...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada