divendres, 7 de maig del 2021

Les cites dels llibres. "Biografia del silenci", de Pablo d'Ors


Heu fet mai meditació?
Meditar
és una manera d'estar amb un mateix, i a vegades aprendre a estar amb un mateix és més difícil que meditar... Estar amb un mateix i, naturalment, conèixer-nos més, allò d'intentar esbrinar qui som o, simplement, descobrir-nos, fins i tot deixar-nos sorprendre per nosaltres mateixos.

Jo quan n'he fet, quan en faig, no estic massa segur de fer-ho correctament, si és que hi ha una manera correcta de meditar! Precisament per això, entre d'altres coses, aquest llibre d'avui és una benedicció!

Aquest breu i sorprenent llibre de Pablo d'Ors, nét d'Eugeni d'Ors, en "Xènius", ens convida a apropar-nos a la meditació prescindint de l'ortodòxia i centrant-nos en el més important: nosaltres mateixos!

El llibre té una cita que, als qui meditem de forma maldestra, no ens fa perdre l'esperança, tard d'hora arribarà el dia!
"El desig de llum produeix llum. Hi ha desig de debò quan hi ha esforç d'atenció. És realment la llum el que desitgem quan ja no hi ha cap altre mòbil. Tot i que els esforços d'atenció siguin estèrils anys i anys, un dia, una llum exactament proporcional a aquests esforços ens inundarà l'ànima. Cada esforç afegeix una mica més d'or a un tresor que res ni ningú no ens podrà prendre." Simone Weil.
De meditacions poden haver-n'hi moltes, però el camí que cadascú fa en la seva és personal i intransferible...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada