dimarts, 18 de maig del 2021

Ni Barça, ni futbol, ni femení...


Suposo que a aquestes alçades el president del Barça, Joan Laporta, ja coneix el nom de les jugadores del primer equip de futbol femení, i les reconeix una per una!

Farà bé el club d'immortalitzar la imatge de les flamants noves campiones d'Europa, convertint alguna destacada paret del Camp Nou en un majestuós mural commemoratiu de la gesta!

La final de la Champions League femenina de diumenge al vespre va ser històrica, va ser un partit dels que creen afició, dels que engreixen els annals de la història, dels que no es perd ningú, o quasi ningú!

A casa meva, davant la tele xalant amb el partit, la golejada i la celebració, només hi vaig ser jo, l'únic home de la família, i sobretot l'únic a qui li interessa el Barça i el futbol, també el femení! A la meva dona i a les meves filles no els interessa el Barça ni el futbol, tampoc el femení, i potser aquesta és la clau: tan li fa el gènere!

I això no ho dic pensant en les dones de casa, sinó en els homes que menystenen l'esport femení precisament pel fet de ser femení, quan aquesta qüestió hauria de ser la menys important!

Haver guanyat la lliga de campions d'Europa ajudarà, sens dubte, a donar més visibilitat a l'esport femení, com des de fa anys hi contribueix, també, l'Uni Girona de bàsquet, i aquesta visibilitat hauria de permetre equilibrar més la balança a nivell de gènere facilitant que les esportistes d'elit puguin ser-ho en les mateixes condicions que ho són els esportistes d'elit.

La millor temporada del primer equip femení de futbol del Barça ha coincidit amb una de les pitjors del primer equip masculí, i aquest contrast també serveix per mostrar que les penúries econòmiques de l'esport femení a vegades són inversament proporcionals als excessos econòmics (fins a extrems insultants) de l'esport masculí.

Avui, com Joan Laporta, són moltes més les persones que coneixen i reconeixen els noms de les jugadores del Barça femení; ja és un pas, tot i que encara insuficient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada