dimecres, 19 de maig del 2021

Visca el nou govern, a pesar del nou govern!


Tinc un bona notícia, i una de dolenta; quina voleu primer? De fet tan és, la notícia és la mateixa: tindrem govern!

El simple fet d'albirar una investidura, sigui qui sigui el president, sigui quin sigui el govern que basteixi, ja és una molt bona notícia, sobretot si evitem una nova convocatòria electoral. Unes noves eleccions feien molta mandra, i no només per la murga que suposen, i la despesa econòmica i d'energies, i d'espais als mitjans de comunicació, també perquè tampoc està clar que poguessin dibuixar un escenari diferent...

És per això, per tot el que ens estalviem, que la perspectiva d'un nou govern és una notícia positiva.

Seria desitjable que aquest nou govern pogués aportar el que, per motius sobradament coneguts, propis i aliens, els darrers governs no han tingut: estabilitat. Seria molt demanar un govern que esgotés la legislatura?

Per aquí es gesta el temor de la part dolenta de la notícia: el risc, la temença que aquest govern reprodueixi alguns dels errors del darrer, que destini més energies a desgastar políticament el soci, que es vagin fent la traveta a cop de compareixença.

La negociació d'aquests mesos ha estat lamentable, i hauria de servir per a marcar clarament el que no caldria tornar a repetir; l'acord s'ha pres més per resignació que per convicció, cap problema, ho sabem i assumim, ja que l'alternativa (eleccions) era pitjor, per ambdós partits, que tots els mals d'un mal acord, i només els propers mesos veurem si aquest haurà resultat, o no, un bon acord.

De moment, i a l'espera que tot plegat es confirmi, que s'albiri un nou govern és una notícia positiva, a pesar del nou govern...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada