dimecres, 12 de maig del 2021

Menys correus


Quants correus electrònics rebeu cada dia? Sí, possiblement més dels que voldríem, probablement més dels que, en realitat, necessitem, també a la feina.

És clar que per un costat ens queixem de rebre'n massa i, per l'altre costat vés que no siguem nosaltres qui colguem les safates d'entrada dels correus electrònics dels altres! Qui estigui lliure de pecat que llenci la primera arrova!

Dies enrere, en plena resolució d'una incidència tècnica, una informàtica de la meva entitat em suggeria, molt amablement, anar eliminant correus electrònics d'anys pretèrits, "que tens el correu molt carregat!", em deia...

En defensa meva vaig dir-li que ja ho faig, cada any, això de fer neteja! A la meva safata d'entrada, i de sortida, no hi ha correus anteriors a l'any 2020, i els que, per algun motiu, calia desar-los, hivernen en la seva corresponent carpeta... I tot i així no hi ha manera, el meu compte de correu està atapeït de correus electrònica i documents adjunts! En tinc més de vuit mil sis-cents!

"Pensa que cada vegada que l'obres, l'Outlook ha de carregar tots i cadascun dels correus que tens a la safata d'entrada, a la de sortida i a les diferents carpetes del compte, amb els corresponents documents adjunts!", em va dir; només de imaginar-m'ho em vaig esgotar de cop!

A més cal tenir present que tot això electrònic que fem cada dia (correus, missatgeria, xarxes socials) també requereix molta energia, més enllà de la nostra!

És evident que la bústia del correu electrònic l'hem de buidar com buidem la del correu postal; potser no cal fer-ho cada dia, però sí més sovint del que habitualment fem. I és cert que, als que ens costa despendre'ns de coses, també posem resistència davant els correus electrònics, amb l'esgotada excusa de "per si algun dia", tot i que al capdavall sabem que els guardem per no prendre la decisió d'haver-nos-en de despendre...

I també és evident que, com a mínim en el meu cas i a nivell de feina, prenent consciència sobre la qüestió, d'un temps ençà procuro ser més selectiu en els correus que envio, pensar-m'hi dues vegades abans d'escriure'l...

És curiós com, després del procés d'aprendre quelcom, arriba el moment de re aprendre-ho o, simplement, desaprendre! Al capdavall, si vull menys correus a la safata d'entrada, també he de fer que les altres persones en tinguin menys, de meus...

Menys correus, que ja fa anys que són un dels principals lladres del temps!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada