dimarts, 25 de maig del 2021

Jo no seré mai conseller de Salut, però podria ser-ho!


Aquests dies hem tingut, de nou, el tradicional ball de noms dels i les possibles conselleres que formaran part del govern del president Aragonès. No, no, ni esperava trucada ni ningú m'ha trucat!

Poc a poc el consell executiu del Govern es va configurant, i a mesura que es concreten els noms és inevitable fer-ne una primera valoració política, i alguns casos no s'escapen del qüestionament per la poca idoneïtat de l'elecció, especialment quan l'escollit, o escollida, no té una vinculació professional amb el sector que gestionarà...

Pot liderar la conselleria de Salut algú que no sigui sanitari? O Cultura algú que no en formi part? O Empresa algú que no n'hagi creat o gestionat cap? D'entrada la meva resposta és que sí, per mi no és imprescindible que el o la consellera de Salut sigui professional del sector, i el mateix amb Cultura, Empresa, Educació, etc.

És clar que sempre és preferible i recomanable que el o la consellera conegui el sector i que, sobretot, que es sàpiga envoltar (aquí sí) de bons professionals que coneguin a fons, amb intensitat i profunditat, el sector en qüestió.

Els o les conselleres, com els i les ministres, són càrrecs polítics i aquesta és una condició que tampoc hem de perdre mai de vista, i que en tot cas cal fer compatible amb el coneixement que puguin tenir, i aprendre, del sector que hauran de governar.

Com en tantes altres qüestions la dificultat sempre rau en trobar l'equilibri, i en alguns casos cal tenir present, a més, el personal disponible, que inclou també els compromisos purament polítics (deures, favors, etc), que ens agradin o no (a mi gens) també formen part de la política.

En resum: jo no seré mai conseller de Salut, però, com tu, podria ser-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada