dissabte, 24 d’octubre del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Make You Feel My Love"


La d'avui és, diuen, la cançó d'amor perfecta!

El dia de Sant Valentí de 2014 Spotify va publicar una llista de les millors 14 cançons d'amor perfectes, fruit d'un estudi realitzat per Spotify i el professor de psicologia cognitiva i neurociència de la Universitat de Groningen, Jacob Jolij.

La llista l'encapçalava la cançó "Make You Feel My Love" interpretada per Adele. Segons l'estudi el ritme sincopat i els accents en cada compàs de la cançó fan tenir la la sensació d'un ritme similar al cardíac quan estem relaxats. Una lletra sentimental, un tempo lent, unes notes agudes més una progressió harmònica estàndard fan la resta! El resultat: la cançó d'amor perfecta!

No sé si Bob Dylan, autor de la cançó, buscava una cançó d'amor perfecta quan la va crear i gravar a principis de gener de l'any 1997; la cançó no es va publicar fins al setembre del mateix any dins el trentè disc d'estudi del genial músic i cantant de Minnesota, "Time Out of Mind".

Quelcom especial deuria veure en aquesta cançó Billy Joel, que va publicar-ne una versió titulada "To Make You Feel My Love" el mateix any 1997 dins el disc "Greatest Hits Volume III", tot just uns mesos abans que el propi Dylan la publiqués. Publicada com a primer senzill del disc, la versió de Billy Joel va tenir un notable èxit.

Més volada, però, va tenir la versió que a principis de 2008 va publicar la cantant britànica Adele dins el seu disc de debut "19". Tan alt ha volat aquesta cançó que ha acabat essent considerada la cançó d'amor perfecta!

L'estudi diu que la cançó d'amor perfecta és la versió de l'Adele, però podeu jutjar vosaltres mateixos... Potser no és la perfecta, però per mi on hi hagi la veu de Bob Dylan...








També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent uns minuts musicals de versions per recordar Tanita Tikaram!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada