dimecres, 30 d’octubre del 2013

Canviar el fus horari? Tinguem primer un horari de "Champions"!

El fus horari actual a Europa. Imatge: RTVE
Cal canviar el fus horari?

La Comissió d'Igualtat del Congrés de Diputats ha emplaçat al govern estatal a analitzar les derivades ambientals, socials i econòmiques de tal mesura.

Tan cert és que l'actual fus horari que tenim a Catalunya i a Espanya és herència del franquisme com que és el mateix que tenen la majoria dels països de l'Europa central. Com cert, i evident és, que per la posició d'Espanya, també de Catalunya, respecte el meridià de Greenwich, que passa per territori de l'estat espanyol, el fus horari natural seria el que tenen Gran Bretanya i Portugal.

Però per mi el problema que a Espanya, també a Catalunya, tenim amb els horaris no té tan a veure amb quin fus horari funcionem, sinó amb quins horaris funcionem.

Assistia fa cinc anys (5 anys!) en una jornada sobre la racionalització dels horaris espanyols. Repassant el que llavors vaig escoltar i escriure m'adono amb certa suor freda el poc que hem avançat en aquest tema aquests darrers cinc anys!

Amb independència de si anem al ritme de Londres o de París i Berlín el que hem de fer és racionalitzar els nostres horaris laborals, escolars, culturals, televisius...

A Europa el "prime time" d'un partit de futbol es situa al voltant de les 9 del vespre (a 3/4 de 9 del vespre es juguen els partits de la Lliga de Campions d'Europa!), a Espanya (que "is different"!), també a Catalunya, el "prime time" és a partir de les 10 de la nit!

Canviem primer els nostres horaris, compactem jornades laborals (no només escolars), i després sí, decidim si canviem de fus horari i, fins i tot, si a Catalunya ens diferenciem o no d'Espanya també pel que fa al fus horari!

Si volem jugar a la "Champions" tinguem un horari de "Champions"!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada