divendres, 28 de maig del 2021

Les cites dels llibres. "Bob Dylan", de David Castillo


Bob Dylan, que aquesta setmana ha celebrat el seu vuitantè aniversari, és una llegenda viva de la música i, en el seu cas, també es podria dir que de la literatura, sobretot pel premi Nobel que va rebre l'any 2016.

Precisament aquest premi va provocar que es fes una nova edició, posada al dia, del llibre "Bob Dylan" del periodista David Castillo, sorprenentment l'única biografia en català del músic de Minnesota.

Jo a casa tinc una primera edició del llibre, publicat l'any 1992 per Edicions 62, i el llibre el vaig comprar, segons va quedar escrit del meu puny i lletra, a finals de setembre d'aquell mateix any.

El llibre té tres cites, dues del mateix Bob Dylan i una de The Band; de les tres aquesta és l'única cita que no està extreta d'una cançó:

"Vaig decidir molt aviat que, si hi ha alguna cosa que desitges, has d'estar disposat a sacrificar-ho tot, a prescindir de tot. No hi havia res que jo desitgés de debò, com ara diners o coses materials. No desitjava res de semblant. Sabia que el que havia de fer era creatiu, que calia que fos jo qui ho fes i que ho pogués fer per a mi mateix". Bob Dylan.
Bob Dylan, amb les seves cançons, al seu dia va revolucionar el folk i el rock, duent-los a un altre nivell, regalant-nos cançons mítiques que bé compensen, de llarg, el seu caràcter més aviat esquiu dalt dels escenaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada