dijous, 4 de febrer del 2021

Quelcom més que 953 insercions


Si hagués de resumir l'any 2020 en una xifra, en clau Incorpora Girona, seria aquesta: 953.

Nou-centes cinquanta-tres són les insercions laborals que les entitats del grup de Girona del programa Incorpora de la Fundació "la Caixa" hem generat aquest 2020, una xifra inferior a l'objectiu que ens havíem plantejat a principis d'any, certament, i també una xifra del tot inesperada tan sols tres mesos després, quan es va decretar l'estat d'alarma i el confinament i l'activitat, en general, va caure en picat!

Nou-centes cinquanta-tres és una xifra que amaga, a més, una sorprenent paradoxa; l'explico.

Abans deixeu-me apuntar que a Incorpora Girona vam començar el 2020 deixant enrere, al 2019, el nostre millor registre històric d'insercions anuals: 1.095! Vam arrancar l'any 2020 si fa o no fa com l'anterior, i a partir de març les dades de visites a empreses, gestió d'ofertes i insercions van començar a caure irremeiablement al llarg de tota la primavera; vam tancar el mes de juny tocant fons, amb el 45% menys d'insercions que al juny de 2019.

És evident que ens repercutia (i ens repercuteix encara) l'aturada de l'activitat, especialment la comercial (no essencial) i la del sector de la restauració i el turisme, dues activitats que solen generar quasi la meitat de les insercions del nostre grup.

A Girona, com en d'altres territoris Incorpora, vam saber reaccionar i al juliol vam començar a generar més insercions, fins i tot més que al juliol de 2019 tot i la davallada de l'activitat de sectors clau; al llarg de l'estiu i de la tardor vam anar recuperant terreny, tenint la capacitat de donar resposta a l'increment de la demanda del sector de la neteja, reorientant formacions i enfortint la vinculació amb les empreses de serveis.

Paradoxalment al segon semestre de 2020 el grup Incorpora Girona vam generar quasi un 29% més d'insercions que al segon semestre del 2019 que, recordo, que va ser el nostre millor any. La pregunta és inevitable i ens l'hem fet: què hem fet diferent al segon semestre de 2020? I mentre ens la responem, també ens preguntem... del què hem fet diferent, podem consolidar quelcom d'ara endavant?

Les 953 insercions del 2020 no han atrapat les 1.095 del 2019, però el que és evident és que, malgrat totes les dificultats, aquest 2020 les entitats Incorpora Girona ens hem superat, fent una espectacular remuntada al segon semestre!

El bon resultat ha estat gràcies al treball, esforç i compromís de les entitats i dels i les tècniques d'inserció del programa Incorpora que, tot i les dificultats personals i professionals que han hagut d'afrontar (confinament, teletreball, formacions en línia...), han seguit donant servei a les empreses col·laboradores i, sobretot, han seguit acompanyant a les persones que atenem en la millora de la seva ocupabilitat i en la recerca de feina.

Si hagués de resumir l'any 2020 en una xifra, en clau Incorpora Girona, seria 953, i si l'hagués de resumir en una paraula, seria equip! 

I és que aquest 2020, més que cap altre any, hem transformat el grup Incorpora Girona en l'equip Incorpora Girona, i aquest matís té un valor que supera, sense desmerèixer-les, les 953 insercions assolides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada