dimarts, 9 de febrer del 2021

La màgia de Twitter


Fa tretze anys, quan em vaig estrenar a Twitter, no hi havia odiadors, o seguidors hostils, "haters", que mal diem abusant dels anglicismes... 

De fet no recordo que el terme s'utilitzés, encara, tot i que que no deuria tardar massa en aparèixer. No sé quan hi van desembarcar, els perfils odiadors a Twitter però com tantes coses d'avui, sembla que hi van arribar per quedar-se i, com els escarabats, s'han multiplicat de forma exponencial! 

A Twitter, possiblement més que en qualsevol altra xarxa social, s'hi destil·la força mala llet en forma d'insult, especialment per desavinences polítiques, però no només. Ja sabem que Twitter el carrega el diable! 

Afortunadament, però, Twitter és molt més que un niu de verinosos piuladors compulsius, i seria molt injust prendre'n la part pel tot, que a Twitter també hi passen coses molt xules! 

És habitual, darrerament, veure qui per diversos motius apel·la i invoca la màgia de Twitter, sobretot persones que, després de descriure breument la seva situació d'atur o inactivitat laboral, demanen un cop de mà en la recerca de feina, sinó feina directament! 

És curiós perquè sembla que aquestes coses, especialment les relacionades amb la vida laboral, haurien de passar només a LinkedIn, la xarxa social professional, i el cert és que a Twitter aquestes peticions es produeixen de forma més directa, fins i tot més desenfadada... 

Tanta apel·lació a la màgia de Twitter deu ser una evidència que, a diferència dels unicorns, aquesta realment existeix, i si existeix és perquè les persones usuàries que hi estan registrades la fan possible! 

Aquestes piulades que cerquen la màgia compensen totes les que sembren odi, i em retornen tretze anys enrere, quan vaig descobrir la màgia de Twitter, la seva capacitat de connectar persones, idees i voluntats.

M'agrada veure que, malgrat tot, Twitter encara conserva part de la seva màgia! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada