dilluns, 8 de febrer del 2021

Girona m'enamora...


Girona va començar a deixar enrere el seu passat gris i negre, amb l'arribada de la democràcia, quan va pintar de colors les cases de l'Onyar; també va començar a guanyar autoestima amb l'eslògan "Girona m'enamora", que Joan Casanovas va dibuixar amb l'acolorida, icònica i enyorada "Gi"!

Tot i que ja fa uns anys que l'Ajuntament de Girona, fruit d'un canvi de color polític del seu govern, va actualitzar l'eslògan amb el "Girona Emociona", no som pocs els que reivindiquem l'original.

Aquesta "Gi" és part del llegat que Joan Casanovas, mort tristament dies enrere, ens deixa; un llegat ric a nivell artístic i cultural, un llegat també de compromís social i activisme; un llegat que ve de lluny, fins i tot més lluny de l'Assemblea Democràtica d'Artistes de Girona (ADAG).

En Joan Casanovas, des de la mirada més personal, era un amic dels meus pares, un nom recorrent en les converses amb la meva mare, i un dels incondicionals dels Divendres Sant a Garriguella, formant part, juntament amb la Maria i d'altres il·lustres i il·lustrats, d'un clan empordanès que a banda de Garriguella també es trobava a Ordis...

Precisament en el darrer Divendres Sant que vam celebrar a Garriguella, l'any 2019 (aquest 2020 no vam poder fer la tradicional trobada), en Joan Casanovas em va inspirar aquesta "Resurrecció"!

Aquests dies la "Gi" d'en Joan Casanovas, amb el lema "Girona m'enamora", ha brillat de nou servint de record i homenatge d'un home que Jaume Guillamet, amic i amfitrió de les trobades de Divendres Sant a Garriguella, va definir com "un artista lluminós des d'una discreció volguda"... 

Et trobarem a faltar Joan; descansa en pau...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada