dimarts, 2 de febrer del 2021

555.237.619 euros


Diuen que tothom té un preu i aquest (555.237.619 euros) és, sembla, el de Messi pels seus quatre darrers anys de contracte, des que va signar el darrer l'any 2017.

Val Leo Messi més de cinc-cents cinquanta-cinc milions d'euros? Faríem una enquesta i no ens posaríem d'acord; hi ha qui pensa que ni molt menys, hi ha qui pensa que val molt més...

Sigui com sigui aquest és el seu valor de mercat, d'un mercat, el de l'esport d'elit en general i el del futbol en particular, sobredimensionat de fa anys, un mercat que sense vergonya ni pudor ha anat afegint zeros a les clàusules de rescissió de contracte i a les nòmines dels jugadors.

És possible que, com al seu dia amb la immobiliària, la bombolla del futbol algun dia peti, faci una implosió, però fins que aquest dia no arribi (veurem si es modera una mica amb la crisis actual...), si és que ho fa, de moment el mercat del futbol professional segueix i seguirà inflant-se convertint joveníssims futbolistes en nous (i a vegades malcriats) rics.

La publicació del contracte de Leo Messi ha obert molts debats: el jurídic, el periodístic, l'econòmic, el fiscal i fins i tot l'esportiu... A mi el que m'interessa és l'ètic i moral, i em desperta com a mínim aquests dos interrogants:

1- Com encabim aquestes desorbitades xifres en un marc salarial que hauria de tendir a una major equitat, i sobretot proporcionalitat, entre els salaris més elevats i els més baixos d'una organització?

2- Si Messi val això, jo valc el que cobro? I tu, vals el que cobres? En Leo Messi, tu i jo cobrem el que valem?

Tenint clar que el sou no és l'únic que ens separa a Leo Messi i a mi, possiblement el que tenim en comú és que ni ell ni jo valem el que cobrem, i que tot i que els nostres salaris ens condicionen molt la vida (i el que podem fer amb ella), no ens defineixen, o això m'agradaria pensar, per ell i per mi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada