dijous, 25 de febrer del 2021

Impropis


Ho reconec, anar a llençar les escombraries és, per a mi la majoria de vegades, decepcionant i desolador.

Decepcionant perquè quan els albiro gairebé sempre al voltant dels contenidors hi ha bosses, cartrons, mobles i brossa de tot tipus, llençada, s'intueix, amb desídia a terra; no hi ha manera de veure les illes de recollida netes, ja no polides!

Desolador perquè rarament, quan obro el contenidor, a dins m'hi trobo només la brossa que correspondria, i és habitual trobar-s'hi pràcticament de tot! És especialment preocupant obrir els contenidors que hi ha davant per davant del restaurant l'Aurora, a peu de carrer; és una illa amb només dos contenidors, un de rebuig i un de fracció orgànica, i a dins de cada un d'ells hi ha de tot, i a tot voltant sempre hi ha brutícia, i a vegades fins i tot mobles apilats!

A vegades em sembla que dins d'aquests contenidors hi ha més impropis que els residus que haurien d'engolir; no sé si l'Ajuntament de Gironadades sobre el % d'impropis d'aquests contenidors; tampoc sé si des de l'Ajuntament de Girona també veuen que és diària i constant la porqueria que hi ha a tot volt... Hi ha dies que el panorama és, simplement, fastigós!

Em pregunto si al meu barri, el Pont Major de Girona, algun dia s'implantarà el sistema porta a porta, com es farà ara al de Montjuïc, o bé arribaran els contenidors intel·ligents, com ja ho han fet des de fa mesos els de l'Eixample i el Mercadal. Mentre no es faci una cosa o l'altra, si és que alguna s'arriba a plantejar, en faria prou amb una mica més de cura per part d'alguns veïns i veïnes, i amb una mica més de neteja per part de l'Ajuntament.

El cas és que això de llençar (o tirar) les escombraries hi ha qui s'ho pren literalment, sense mirar massa el color del contenidor, a vegades fins i tot sense molestar-se a accionar-ne el pedal...

Ja sabem que les escombraries parlen molt de nosaltres, i també ho fa com les llancem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada