dimarts, 29 de gener del 2019

Cristiano Ronaldo i el periodisme cec


Cristiano Ronaldo va tornar a Espanya la setmana passada, però no com a jugador de futbol sinó per a signar un acord a través del qual reconeix haver comès delictes fiscals i accepta una condemna de 23 mesos de presó, que no complirà, i una multa de quasi dinou milions d'euros!

La visita aparentment, doncs, no era de cortesia, i ell mateix havia demanat poder entrar amb certa discreció a l'Audiència provincial de Madrid; per discreció es referia a entrar per l'aparcament, evitant el carrer i la presència dels mitjans de comunicació.

Denegada la seva petició Cristiano Ronaldo va haver de fer front a la presència de càmeres en la seva entrada a l'Audiència, com al seu dia va passar també amb Leo Messi, i la sorpresa va ser que quasi només li va faltar la catifa vermella!

Cristiano Ronaldo, citat com a delinqüent, va aparèixer com una estrella (ho és en l'àmbit de l'esport, és innegable!) i, el més preocupant, va ser tractat com a tal (només com una estrella!) per les persones i els periodistes que el van anar a rebre!

Entre autògrafs i preguntes sobre el Real Madrid (i com l'equip blanc el troba a faltar, a ell i els seus gols!) va marxar com un heroi, amb la mateixa sensació d'impunitat que desprenia quan assegurava ser innocent, com si els quasi dinou milions d'euros de multa no fossin més que un tràmit, com qui paga la butlla; de fet és cert: què són dinou milions d'euros per Cristiano Ronaldo?

Però aquesta no és la pregunta que més dol: la que més dol és la que cap periodista li va saber, o voler fer, sobre els delictes que acabava de reconèixer. La justícia és cega, el periodisme, a vegades, també!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada