dilluns, 21 de gener del 2019

Remake

Photo by tanjila on Foter.com / CC BY

Si la vida fos una pel·lícula (en certa manera ho és, i un o una és protagonista absolut de la seva!), la que estem vivint a Catalunya des de fa més d'un lustre podríem quasi assegurar que és un "remake"!

Un "remake" de la vida i de la pel·lícula viscudes per tantes persones durant la transició democràtica. No són pocs els paral·lelismes, alguns volgudament buscats, que hi ha, salvant distàncies temporals, en algun cas també polítiques.

Dècades després tornem a encunyar paraules com Assemblea, ara nacional, llavors de Catalunya, Crida, abans a la Solidaritat (en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes), ara Nacional per la República, i a banda de paraules que ens retornen (del) al passat sonen de nou, i de nou amb tot el sentit, cançons d'abans que, d'altra banda, no han deixat mai de ser també d'ara... I com abans, avui també tenim exiliats i presos polítics!

Fins i tot les innecessàries detencions, la setmana passada, de joves activistes (la policia no decep i es mostra de nou violentament autoritària!) semblen afegir encara més versemblança a aquest "remake" (d'un tramvia?) anomenat procés!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada