divendres, 18 de gener del 2019

La frase cèlebre de la setmana, sobre plantar arbres...

Photo by Richard Walker Photography on Foter.com / CC BY
Tenir un fill, escriure un llibre i plantar un arbre, diuen, són les coses que cal fer en aquesta vida per a ser feliç, per a sentir-se realitzat!

No podria estar-hi més en desacord! Segur que en coneixeu més d'un, o una, que havent fet totes tres coses no són més feliços, o felices, que els i les que només n'han fet dues, una o cap!

A més tenen raó els qui asseguren que fer aquestes tres coses té un mèrit relatiu (sobretot la primera en el cas dels homes!) i que el veritable mèrit és educar el fill (i ja sabem que per això es necessita tota una tribu!), regar l'arbre i que el llibre sigui llegit!

Altra vegada el literal de l'expressió ens perd, ens despista, doncs tenir un fill deu ser semblant a fer quelcom pels altres, plantar un arbre a fer quelcom pel planeta i escriure un llibre a fer quelcom per la societat...

Això de plantar un arbre m'ha fet pensar en una frase cèlebre de Martin Luther King, que a més enllaça amb el que comentava tot just ahir, sobre què fer el darrer dels nostres dies: "Si sabés que el món s'acaba demà, avui encara plantaria un arbre".

Podríem completar la frase afegint que també escriuríem un llibre, i faríem un fill, que tenir-lo potser ja no hi seriem a temps...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada