divendres, 25 de gener del 2019

La frase cèlebre de la setmana, sobre les finestres!


Aquesta setmana, cada matí, la lluna fa entrar la seva tènue llum per la finestra de la cuina de casa, orientada a l'oest; dilluns va despertar-nos plena i eclipsada, i a partir de dimarts minvant, però igualment esplèndida!

A l'hivern el sol és més escadusser i són menys les hores que, a partir de migdia, escalfa el pati de casa que observo confortablement des de la finestra de la cuina; el pati és modest i està presidit per una olivera que li dóna una personalitat especial, una olivera que ens recorda que en aquesta casa ja hi havia vida, molta vida, abans que hi habités la nostra.

Quan el sol de tarda, fins i tot el fugisser d'hivern, entra per la finestra tirem avall la cortina esperant que els rogencs raigs del vespre ens la facin tirar amunt de nou per contemplar la seva posta, rere els teulats més alts dels pisos del barri. Sí, a casa el sol es pon rere els teulats, com en tantes altres ciutats...

La finestra de la cuina és més aviat un finestral, el marc d'un quadre que ens mostra sempre el mateix paisatge, diferent a cada estació; un modest pati presidit per una olivera que em sembla que no em cansaré mai d'observar, ni de gaudir.

Les finestres tenen quasi sempre un gran poder d'atracció, ens encanta observar la vida que ens mostren a l'altre costat del vidre, siguin finestres indiscretes o no...

D'entre les moltes frases cèlebres en les que apareixen finestres m'ha agradat especialment aquesta del cantant de rap Nach: "busca finestres, i no miralls, per a inspirar-te!"

La de la cuina de casa és font de bona inspiració!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada