dijous, 11 de març de 2010

Curses de braus? Sóc socialista i dic: no gràcies!


M'és igual si són "fiesta nacional" o un element més de "catalanisme", si grans artistes i intel·lectuals han alçat la tauromàquia a la categoria d'art... Jo em solidaritzo amb el brau: trobo vergonyós maltractar d'aquesta manera tan cruel un animal...

Aquest és et text que he afegit a la meva adhesió al manifest Socialistes per a l'abolició de les curses de braus.
Fragment:
La pervivència de les curses de braus a Catalunya és incompatible amb els temps d'una major sensibilitat pel patiment dels animals, i d'un major compromís per fer fora tradicions que considerem que s'enfronten a una ètica del respecte a la natura, i el rebuig a manifestacions fonamentades en el maltractament d'un ésser viu.
Ens oposem a manifestacions, tot i que respectem que es puguin titllar de culturals, on triomfi un desencadenant de mort d'un ésser viu amb l'antesala d'un patiment acompanyat d'un espectacle de sang.
(...) Com ja hem dit abans, demanem la llibertat de vot dels components del grup parlamentari socialista, tot i que també podem entendre la recerca d'un consens amb d'altres grups parlamentaris per a obtenir un resultat favorable a la prohibició, i satisfactori per els impulsors de l'ILP.

Malauradament sembla que el destacat en negreta no serà... que el partit tindrà una sola veu i serà la majoritària, que de moment és faviorable, o com a mínim no contrària, a les curses de braus... Des del meu punt de vista, i amb tots els respectes per qui en són favorables, una llàstima...

I tu, curses de braus sí o no?