dijous, 24 de gener del 2019

Joan Gaspart, al Metro!


No estic en deute amb Joan Gaspart, tot i que sempre li agrairé un magnífic cap de setmana que fa uns anys vaig passar en un dels seus hotels a la Vall d'Aran, el premi gros d'un sopar benèfic que ens va tocar a una colla d'amics i companys de feina que compartíem taula!

En aquells sopars benèfics d'una entitat social de Girona ell era el mestre de cerimònies, un xic eixelebrat, he de reconèixer, fins un punt histriònic, però és clar, ja ho sabíem i sabem, és en Joan Gaspart!

L'etern "vispresident" (posteriorment el fustigat president!) va ser recordat durant anys per la seva remullada al Tàmesi després que el Barça guanyés (finalment!) la primera Copa d'Europa a Wembley, complint així la seva promesa. Aquella imatge l'acompanyarà sempre, com la d'ell sol a la llotja del Camp Nou ("deixeu-me sol!"), ja essent president, aguantant estoicament una sonora xiulada!

Uns anys abans Joan Gaspart va protagonitzar un altre moment icònic, quan va saltar a la gespa del Santiago Bernabéu per a celebrar la Copa del Rey que el Barça va guanyar, l'any 1997, jugant contra el Betis; Gaspart no va desaprofitar l'ocasió per a profanar "la casa blanca", quelcom que va coure, i molt, al club blanc!

L'incombustible Joan Gaspart ens ha regalat aquests dies una altra gran imatge per a la col·lecció: ell resignat assegut al metro de Madrid, camí de Fitur, agafant-lo per primer cop a la seva vida per la vaga de taxis: "No és tan tràgic", va declarar!

De totes les imatges aquesta darrera és possiblement la més humana, la d'un home ric i (en certa manera) poderós al que, malgrat tot, no li han caigut els anells per agafar el metro, donades les circumstàncies. De fet el que més (em) sorprèn no és que agafés el Metro, sinó que aquesta fos tot just la seva primera vegada!

Jo no recordo la meva primera vegada, però sí recordo, doncs encara ho faig, que cada vegada que pujo al Metro he de mirar i remirar el trajecte i les direccions per no equivocar-me de línia, ni de parada! Sembla ser que Joan Gaspart va arribar a destí!...

I perquè negar-ho, amb la seva estrena al Metro ha afegit una nova nota d'humor a les seves curioses excentricitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada