dimarts, 1 de gener del 2019

Guanyarà al 2019 el Barça la Champions League?


Aprovarà el Parlament els pressupostos 2019 del govern de Catalunya? I el Congrés de Diputats els del govern de l'Estat? Hi haurà eleccions anticipades a Catalunya i a Espanya? Seguiran a la presó els presos polítics? Els indultaran si els condemnem? Tornarà a Catalunya el president Puigdemont investit com a tal, aquest 2019? S'implementarà la República catalana? Serà dolorosa l'entrada de Vox al món municipal a Catalunya? S'expandirà Vox com una temible metàstasi política a les altres comunitats autònomes?

Encetem el 2019 amb els mateixos interrogants, si fa o no fa, que vam tancar el 2018; encetem el 2019 amb moltes incerteses sobre el futur polític del nostre país, algunes de les quals es resoldran a desgrat d'uns o dels altres, que ja sabem que les alegries, també en política, van per barris!

La majoria d'aquestes qüestions escapen de la nostra responsabilitat directa, però això no vol dir que no ens afectin, ans al contrari! I és que el costat de la nostra llista de propòsits pel 2019 podem fer també la de desitjos, que no són ben bé el mateix!

El propòsit depèn quasi exclusivament de nosaltres, de la nostra voluntat; és quelcom que ens proposem fer i que si no fem nosaltres ningú farà per nosaltres! El desig no necessàriament depèn de nosaltres...

Per més que m'ho proposi, jo no puc fer-me el propòsit que el Barça guanyi la Champions League; sí pot fer-se'l, per exemple, Leo Messi, tot i que no depèn exclusivament d'ell guanyar-la...

Guanyarà al 2019 el Barça la Champions League? O serà també per un mediocre, i alhora efectiu, Real Madrid?

No sé si del 2019, com de la resta d'anys, n'esperem més desitjos que propòsits...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada