dimarts, 15 de gener del 2019

L'endimoniat pont de Girona


Les obres del Pont del Dimoni tenen els dies comptats! És cert que a priori a aquestes alçades ja hauria d'estar enllestit i ser transitat, però quines obres no s'endarrereixen?

Les obres acabaran a finals de febrer i amb elles molts gironins esperen que també s'acabin els embuts i les cues al carrer Güell; serà aleshores quan el Pont del Dimoni lluirà de nou les seves dovelles per orgull dels i les gironines en general, i dels veïns i veïnes de Santa Eugènia en particular.

La notícia de l'esperada fi de les obres del Pont del Dimoni la llegia l'altre dia al diari però no va ser la data de la fi de les obres el que em va sorprendre sinó una altra dada que, a priori, passava més desapercebuda!

Primer vaig pensar que deuria ser una broma, una innocentada a destemps... Després vaig pensar que es deuria tractar d'un error, de fet m'agradaria pensar encara, que es tracta simplement d'un error, ja que en algunes imatges virtuals del projecte sembla que tot està bé, que tot és correcte... Però sembla que no, que no és ni una cosa ni l'altra, i només cal passar-hi pel costat (a peu o pacientment en cotxe) per certificar-ho.

El nou Pont del Dimoni té una endimoniada pendent de fins el 18% de desnivell! Aquest desnivell supera, i de molt, el que hauria de tenir el pont per a ser accessible per a persones que van amb cadira de rodes: per a trams entre tres i deu metres el pendent màxim permès és del 10%, i del 12% en el cas de trams de menys de tres metres! Un 18% és excessiu, fins i tot diria que prohibitiu!

Tenint present que per accedir al pont també s'han previst unes rampes possiblement es podria haver optat per alguna altra solució que permetés mantenir la fisonomia estructural del pont original a reconstruir respectant la normativa d'accessibilitat.

És cert (i per aquí pot venir la resposta de l'Ajuntament) que per travessar el riu Güell pocs metres més amunt hi ha el pas que ara fa servir tothom, completament accessible, però és una llàstima que la reconstrucció del Pont del Dimoni, un símbol arquitectònic i històric del barri i la ciutat, reneixi coix!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada