dijous, 10 de gener del 2019

Emmudir Vox


Avançada la gala dels Globus d'Or, i diuen que veient que cap de les produccions guardonades era seva, HBO va fer un parell de piulades en les que avançava algunes imatges de la 8a temporada de la sèrie Joc de Trons; amb dues simples piulades HBO va captar l'atenció de tothom i va esdevenir tema de conversa (a les xarxes socials, s'entén) eclipsant els Globus d'Or i molts dels seus premiats.

Quelcom semblant va fer, salvant les distàncies, l'alcaldable per Barcelona Manuel Valls amb el seu comentari, visiblement (volgudament) molest, després que el guanyador del premi Josep Pla de narrativa, Marc Artigau, tingués un record per als presos polítics en el seu discurs d'agraïment. Amb un simple gest, maleducat tot sigui dit, Manuel Valls va aconseguir ser part de la notícia d'un esdeveniment en el que, en principi, havia de passar força desapercebut.

Quelcom semblant fa Vox amb els seus estirabots ideològics, amb els posicionaments polèmics que planteja, com per exemple la seva posició en relació a la política contra la violència masclista. La diu grossa i tota la resta comentem la jugada parlant d'ells i donant-los una exposició mediàtica sobredimensionada.

Us sona l'estratègia? Sí, Donald Trump també va entrar a totes i cadascuna de les llars nord americanes gesticulant exageradament amb el seu to (i posat) superb i populista. Allò tan clàssic que l'important és que parlin d'un, encara que malament...

Tenint clar que no podrem emmudir Vox (nosaltres sí defensem la llibertat d'expressió) potser hauríem d'aprendre a no escoltar-los, a no picar el seu esquer.

Eren Roma, la d'Alfonso Cuarón, i la resta de premiats dels Globus d'Or, la veritable notícia l'altra matinada; Joc de Trons només va ser, lamentablement, un reeixit intent de desviar l'atenció.

Ni veient l'ham i el fil ens resistim a picar... Som presa fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada