dissabte, 30 d’octubre del 2021

"Ninyin's Mine". Minuts Musicals amb nom propi


Sopa de Cabra celebra, enguany, els 30 anys de l'edició del disc "Ben endins", els que, diuen, els va catapultar al capdamunt del rock (en) català; el cert és que els i les gironines ja els teníem més escoltats, aleshores; en el meu cas van aparèixer en uns campaments del Cau a l'estiu de 1988, quan jo tenia 14 anys; tornant dels campaments vam anar a comprar la maqueta!

I una de les cançons d'aquella cinta de casset, a banda de "L'Empordà" o "El boig de la ciutat", era "Ninyin's Mine", una cançó que ens transporta a part dels orígens del grup, de la mà del desaparegut Joan Cardona "Ninyin". I és que Sopa de Cabra no només va beure de "Copacabana", per la banda de Josep Thió, també va beure de la "Ninyin's Mine Workers Union Band", formada entre d'altres per Joan Cardona "Ninyin" i Francesc "Cuco" Lisícic, baix de Sopa de Cabra.

A la maqueta Sopa de Cabra cantava cançons en català, en castellà i en anglès (per exemple una versió de "Fussing & Fighting" de Bob Marley) i, com en aquesta cançó, ja es veia que eren un diamant en brut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada