dissabte, 31 d’octubre del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Twist in My Sobriety"


La cançó va ser el seu primer i gran èxit, el seu "one hit wonder", i amb ella vam descobrir una de les veus femenines més potents i greus del panorama musical!

L'any 1988 una joveníssima Tanita Tikaram de 19 anys va publicar el seu primer disc, "Ancient Heart", que a banda de la cançó d'avui, "Twist in My Sobriety", també incloïa un altre dels seu èxits, encara que menor: "Good Tradition".

Tanita Tikaram, cantant anglesa nascuda a Alemanya i d'arrels de Malàisia (la mare) i de Fiji (el pare, ha publicat un total de 9 discs al llarg d'una carrera musical, inevitablement marcada per l'èxit de "Twist in My Sobriety".

L'any 1989 Liza Minnelli va publicar-ne una versió dins el seu disc "Results", produit per Pet Shop Boys, versió, pel meu gust, força prescindible, malgrat la celebritat de la cantant i els productors, que evidentment van deixar petjada a la sonoritat d'aquest disc. Aquesta versió, però, ens adverteix de la dificultat, i el risc, de versionar un gran èxit!

Pel meu gust, però, li fa més justícia la versió que l'any 1999 va fer el grup alemany de "gothic metal" Dreadful Shadows, una versió més fosca, més obscura que l'original, molt en la línia estilística del grup alemany, però per mi, més enllà de si us agrada o no l'estil, més encertada!

Si més no sembla que Dreadful Shadows sap dur la cançó cap al seu terreny amb més habilitat i solvència que Liza Minnelli i  Pet Shop Boys cap al seu!

És clar que potser la millor versió, o la que us pot agradar més, és la més propera a l'original: en una edició especial del seu darrer disc publicat, "Can't Go Back" (2012) Tanita Tikaram va publicar una versió acústica de "Twist in My Sobriety".

Potser avui més que descobrir genials versions aquests minuts musicals de versions ens poden servir per recuperar Tanita Tikaram i descobrir-la més enllà de "Twist in My Sobriety".









També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent als minuts musicals de versions procurarem suportar la pluja!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada