dimecres, 21 d’octubre del 2015

Mas president, Catalunya independent

El president Mas davant el TSJC i rere el 9N. Foto: El Periódico de Catalunya

No sabia si interrogar (?) o exclamar (!) el títol de l'article d'avui i, al final, no he fet ni una cosa ni l'altra!

El president Mas, en funcions, va comparèixer el passat 15 d'octubre davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a declarar com a imputat en un procés que, com un boomerang, és possible que fumi una clatellada al govern estatal del Partit Popular, doncs està més que demostrat que com més vol el PP ensorrar políticament Artur Mas, més fa créixer la figura i rellevància política.

Deia el president Mas que per comportar-se com un demòcrata el tractaven com un delinqüent, tot i que ell també sap que en realitat l'estan convertint en una mena de màrtir, i ell no ho desaprofita: "jo sóc l'únic responsable del 9N". La seva compareixença el reafirma portes enfora (a nivell internacional) i portes endins (més pressió per a la CUP) com la cara visible del procés, i ell si cal para l'altra galta!

Veient-lo a les portes del TSJC a l'entrada i a la sortida de la seva compareixença, conscient d'estar protagonitzant un moment important (veurem si històric), vaig pensar en el que molts analistes diuen d'Artur Mas: en els moments difícils es creix!

No sé si l'Artur Mas de l'altre dia és el mateix que va fer callar (per l'Estatut) el president Maragall quan aquest li va etzibar el "problema del 3%". O bé el que, després de ser investit president l'any 2010 gràcies a l'abstenció del PSC, va pactar l'estabilitat del seu govern amb el PP.

Cinc anys després, després de separar-se d'Unió (la Unió d'en Duran) i de fer-se parella de fet amb ERC, necessita el suport explícit de la CUP per mantenir la condició de president! Serveix aquest brevíssim repàs històric de companys de viatge per veure fins a quin punt, i a quin nivell, s'està transformant el centre polític del país, si és que Artur Mas el representa!

Però sobretot aquesta trajectòria el dibuixa com un camaleònic supervivent o, si voleu, com un navegant que sap llegir d'on i cap a on bufa el vent!

Mas president, Catalunya independent!, exclamen els de Junts pel Sí com un mantra, alguns amb la boca petita, d'altres, naturalment els convergents, com una condició "si ne qua non" per seguir amb el procés independentista.

Mas president, Catalunya independent?, es qüestionen d'altres, especialment els de la CUP...

Jo, al final de l'article, més que interrogar o exclamar el títol en proposo un altre, una variant d'actualitat: "Mas president, Forcadell del Parlament". Aquí també podeu interrogar o exclamar al vostre gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada