dissabte, 3 d’octubre del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Libre"


Poc es deuria imaginar Nino Bravo a finals de l'any 1972, quan la va publicar, que aquesta cançó viuria una segona joventut a finals dels anys noranta del segle passat!

De fet el malaguanyat Nino Bravo amb prou feines va poder gaudir de la primera joventut d'aquesta cançó, doncs va morir mesos després de publicar el seu quart disc d'estudi, "Mi tierra", que contenia la cançó "Libre", víctima d'un accident de trànsit a mitjans d'abril de 1973.

A finals dels anys noranta del segle passat un músic català va saltar a la fama gràcies a les versions de clàssics de la música espanyola que feia a la televisió; el músic era Marc Parrot, que ja havia publicat un parell de discs, però la fama se la endur el seu "alter ego", "El Chaval de la Peca"!

I si una cançó va tenir especialment èxit va ser la versió de "Libre", versió que la companyia de telefonia mòbil Amena va fer servir publicitàriament per al seu llançament!

"El Chaval de la Peca" va ser un fenomen musical i artístic que afortunadament no es va engolir ni va eclipsar el gran músic que hi ha al darrere, Marc Parrot, que amb el canvi de segle va seguir amb la seva carrera musical (també com a productor) enterrant "El Chaval de la Peca", especialment fructífera a partir del seu primer disc en català, "Mentider", publicat l'any 2005.

Però en el record ens queda el personatge d'"El Chaval de la Peca" i les seves versions, entre les que va brillar especialment aquest "Libre" de Nino Bravo!









També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent uns minuts musicals de versions que sempre tinc al cap!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada