dilluns, 19 d’octubre del 2015

Suma't al rosa


No és el primer any que ho faig i avui, com molts i moltes de vosaltres, hi tornaré. És només un detall, un gest simbòlic, però per petit que sigui és prou important, doncs mostra reconeixement, consciència, solidaritat i suport.

En el meu cas serà la camisa, però no cal ni tan sols que sigui una peça de vestir: pot ser un complement, o si voleu un simple llaç de color rosa! El detall també es pot estendre a les fotos dels perfils que tenim a les xarxes socials...

Jo avui també em sumo al rosa i ho faig pensant en aquelles dones que conec i han passat, o estan passant, pel mal tràngol que suposa lluitar contra un càncer, en aquest cas un càncer de mama. Començo a pensar-hi i enumerar-les, començant per les dones que tinc més properes, a la família, seguint per amigues, companyes, conegudes i saludades i la llista, com probablement a vosaltres, se'm fa massa llarga!

Aquest és el drama del càncer, també el càncer de mama, que s'escampa en metàstasi a la nostra societat: difícilment trobareu alguna família que no en tingui un cas, algú que no en tingui no conegui un cas més o menys proper. Potser per això mateix el de mama és un dels càncers amb un suport social més gran!

Avui em sumo al rosa pensant especialment en ella, que després d'afrontar i lluitar contra un maleït càncer de mama ara el càncer li ha pujat al cap en el més literal i dramàtic dels sentits; però ella, combativa com és, segueix plantant-li cara fins i tot conscient que el càncer viurà amb ella tants anys com ella visqui!

Només és un gest, potser insuficient, doncs el gest per si sol no cura, però malgrat tot necessari: suma't al rosa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada