dijous, 22 d’octubre del 2015

Caça major

El president Mas es veu en el punt de mira. Foto: Albert Bertran / El Periódico de Catalunya

Entre el 15 i el 21 d'octubre hi ha més que sis dies de diferència!

El 15 d'octubre s'assembla més a una (incomprensible, innecessària) caça de bruixes i la coincidència de la compareixença del president Mas amb el 75è aniversari de l'afusellament del president Companys va ser, sobretot, desafortunada, pensant sobretot en la memòria de Companys.

El 21 d'octubre, en canvi, com bé va dir el president Mas (o era Artur Mas, president de CDC?), sí que és la veritable caça major, si del que es tracta és de caçar la corrupció i, al seu temps, caçar els corruptes en cas que ho siguin, siguin qui siguin, del partit que siguin i quan sigui!

La coincidència, el 21 d'octubre, de la signatura del president del decret de constitució del nou Parlament amb una acció més, tot i que premeditadament televisada, de l'operació "Petrum" és mera anècdota!

Més punyent i simbòlica és la coincidència de l'operació "Petrum" amb el record de la segona pel·lícula de "Retorn al futur": qui no s'ha imaginat Mas i Pujol fent com com Marty McFly i el Dr. Emmett "Doc" Brown retornant al passat a cavall del "DeLorean"!

No és tema menor el del 3%, ni tema que s'hagi d'embolicar, ni embolcallar, amb d'altres oberts pel procés d'independència. I no només pel que, en seu parlamentària, va etzibar al seu dia el president Maragall a Artur Mas, també pel que l'informat Josep Lluís Carod-Rovira va dir anys més tard: no era un 3%, sinó un 5%!

Tenen CDC i les persones detingudes tot el dret a defensar-se i, per sobre de tot, la presumpció d'innocència, però lligar-ho tot plegat com si d'un all-i-oli pestilent es tractés no fa cap favor al procés, que naturalment té els seus propis interessos, no sempre convergents amb els de CDC i el seu president, Artur Mas, per més que aquest sigui, al seu torn, president (en funcions) de la Generalitat.

Per cert, la Viquipèdia defineix la caça major com la que es persegueix a qualsevol animal salvatge més gran que una guineu ordinària; m'agrada més, però, la definició que fa el diccionari de l'Enciclopèdia: caça d'animals grossos, com ara porcs senglars, cérvols, etc.

Per aquesta caça no hi ha veda que valgui!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada