dissabte, 17 d’octubre del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "When the Levee Breaks"


Entre el 1969 i el 1971 Led Zeppelin va publicar els seus primers 4 discs, aquells que va titular tan sols afegint-hi, a partir del segon, el número en xifres romanes.

Al seu quart disc, Led Zeppelin IV, hi trobem la joia de la corona del grup, "Stairway to Heaven", peça magistral que conté, sens dubte, un dels millors "solos" de guitarra, però el disc és molt més que només aquesta cançó, doncs també hi trobem cançons com "Black Dog", "Rock and Roll", "Misty Mountain Hop" o, la darrera del disc, "When the Levee Breaks".

Avui ens aturarem precisament en aquesta darrera cançó. En els crèdits de la cançó a banda dels quatre components de Led Zeppelin (Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones i John Bonham) apareix també Memphis Minnie, compositora, guitarrista i cantant de blues que, juntament amb el bluesman Kansas Joe McCoy van escriure i publicar "When the Levee Breaks" l'any 1929! El dic de la cançó fa referència a un que es va construir després de la gran inundació del Mississipi de l'any 1927.

Hom podria considerar excessiu que els components del grup es fessin seva l'autoria de la cançó que ells van publicar, tot i mencionar Memphis Minnie, sobretot quan des del primer disc Led Zeppelin publica versions de cançons "blues", especialment de Willie Dixon, però tot i que la cançó és la mateixa, és indiscutible el treball que sobre l'original va fer el grup, en especial el guitarrista Jimmy Page, músic amb passat "blues"!

La versió de Led Zeppelin, on destaca l'energia de la bateria i el só de l'harmònica, sembla ben bé una altra cançó!

Memphis Minnie, per cert, va morir el 1973, dos anys després que Led Zeppelin publiqués la versió de la seva cançó... qui sap si la va escoltar...





També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent uns minuts musicals de versions per fer sentir el meu amor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada