dimarts, 17 de juny del 2014

Pere Navarro abdica!

Imatge: La Vanguardia
Pere Navarro s'ha aplicat, finalment, la seva pròpia medicina, la que li va prescriure, mesos enrere, al Rei d'Espanya, que dies enrere va abdicar!

Si aleshores Pere Navarro demanava al Rei que abdiqués per iniciar, amb aquest gest, un canvi constitucional en la (estèril?) recerca d'una Espanya federal (el Sant Greal socialista), ara Pere Navarro abdica per iniciar un procés de canvi del PSC que, ara per ara, encara no sé albirar si serà només un canvi de persones o també, com penso i m'agradaria que fos, un canvi de rumb!

Amb la seva abdicació s'evidencia el "Nou PSC" de Pere Navarro no ha acabat de quallar, ha perdut centralitat política, baixant temeràriament de l'autobús del dret a decidir, i les urnes han passat factura. I a nivell intern, el procés d'esmicolament també el va debilitant...

Tal vegada el nou-nou PSC sigui tornar al vell PSC, un PSC obertament tan catalanista com d'esquerres, amb una relació federal de debó amb el PSOE i amb Catalunya com a eix vertebrador de la seva acció política!

El Rei d'Espanya ha abdicat i la percepció, malgrat el soroll que la seva abdicació ha generat, és que la monarquia canvia perquè res canviï. Malament anirem al PSC si aquest canvi segueix aquest model, si canviem de líder perquè res canviï, perquè el rumb no canviï.

A menys d'un any de les properes eleccions municipals, i amb un estiu i tardor d'alta intensitat política, el PSC de nou fa tard i, com diuen els independentistes, molts socialistes tenim pressa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada