dijous, 26 de juny del 2014

Joan Carles de Borbó, de rei abdicat al privilegi d'aforat

Foto:  EFE / Juan Carlos Cárdenas. L'aforament ha estat, ben segur, un petó més dolç que el rebut per la Reina Sofia...
Dies enrere Joan Carles de Borbó es ja jubilar com a Rei d'Espanya i, garantida una bona pensió, aquests dies està rebent el millor regal de jubilació: la condició d'aforat.

El Diccionari de l'Enciclopèdia Catalana defineix de forma breu,. però molt exacta, el terme aforat: "Que es beneficia d'una jurisdicció privilegiada. No el van detenir perquè era una persona aforada"

Ja sabem que no tots som iguals davant la justícia, ja hem vist, no només en el cas de la família reial, sinó en altres casos amb prohoms, polítics i empresaris implicats com la justícia s'aplica de manera molt diferent a presumptes delinqüents.

Joan Carles de Borbó al seu discurs de Nadal de 2011, va sentenciar que "la Justicia es igual para todos", fent referència aleshores als obscurs afers que ja aleshores esquitxaven Iñaki Urdangarín... 

Per obra i gràcia del govern estatal del PP ara Joan Carles de Borbó gaudirà de la condició d'aforat, és a dir, gaudirà d'una jurisdicció privilegiada que impedirà que pugui ser, ja no detingut, ni tan sols imputat. És aquest un ignominiós acte de vassallatge!

En un país democràticament modern un cap d'estat  no només hauria de ser escollit de manera democràtica, sinó que, finalitzada la seva tasca, hauria de ser un ciutadà més... Però ai l'as, amb la monarquia hem topat!

Ni tots som iguals davant la justícia ni la justícia és igual per a tothom! La mala notícia no és saber-ho, sinó que es confirmi de nou...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada