dimecres, 25 de juny del 2014

86 dies de vacances escolars d'estiu


Entre el divendres 20 de juny, darrer dia d'escola d'aquest curs, i el 15 de setembre de 2014, primer dia del curs vinent, hi ha un total de 86 dies, si no m'he descomptat; 86 dies de vacances escolars d'estiu!

No seré jo qui digui que els infants tenen massa dies de vacances al llarg de l'any, però sí sóc dels que penso que tenen massa vacances escolars d'estiu!

Sé que aquest és un debat estèril, avui per avui, sobretot després que no acabés de quallar allò de la "setmana blanca", aquell intent de repartir els dies de vacances escolars al llarg de l'any, escurçant les vacances escolars d'estiu en favor d'una setmana de vacances escolars a l'hivern.

No entraré ara a debatre els pros i contres de fer més o menys vacances escolars d'estiu, doncs abans de resoldre el calendari escolar caldria resoldre el calendari i horari laboral.

L'asincronia entre els horaris i calendaris laborals i escolars s'està donant aquests darrers cursos sobretot a nivell de secundària, on cada vegada més instituts adopten l'horari intensiu, mentre la majoria dels horaris laborals dels pares i mares (els que treballen!) segueixen sense adaptar-se a un estil de vida i horaris més europeus...

Mentre no tinguem horaris i calendaris laborals europeus de debó no tindrem horaris i calendaris escolars europeus de debó... Fins llavors, qualsevol debat, inclòs aquest, serà sempre estèril...

De moment la bona notícia és que a dia d'avui, ja són menys de 86 els dies que resten de vacances escolars d'estiu...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada