dijous, 19 de juny del 2014

Felip VI, rei en escala de grisos...


Temps era temps les cerimònies d'enllaços i coronacions reials de les monarquies europees aportaven color i glamur a les pantalles de televisió, encara que les imatges que els televisors de l'època projectaven eren en blanc i negre.

Temps era temps, quan la vida real semblava viure's en blanc i negre, aquelles celebracions reials, amb la Fabiola i en Balduí, la Grace i en Rainier, etc., feien viure un conte de fades i de princeses no només a qui els vivien en la pròpia carn, i sang reial, sinó als milions de ciutadans que, embadalits, s'ho miraven a través de la petita pantalla.

Temps era temps les monarquies semblaven viure, i efectivament vivien, en un altre món, potser paral·lel al nostre, però ben segur del tot inabastable per nosaltres.

Avui veiem la família reial espanyola i, com anys enrere, confirmem novament que viuen en un altre món, falsament semblant al nostre, i com "temps era temps" farcit d'enganys, presumptes corrupteles i privilegis que, a dia d'avui, poden vulnerar fins i tot els Drets Humans...

Avui Espanya té un nou rei, Felip VI, i la seva cerimònia de proclamació, com el seu enllaç anys enrere i el de les seves germanes, infantes elles, la veurem a tot color, en alta definició i fins potser en tres dimensions!

Però avui la vida de la monarquia espanyola, per més que la mirem amb televisors d'alta definicióla veiem en blanc i negre, en escala de grisos, tota la gamma de grisos que projecta avui la monarquia espanyola, per més que ens la vulguin pintar de tots colors...

Visca el Rei?... fins i tot avui, sobretot avui, visca la República!
------------------

pd: també us pot interessar recuperar El Rei abdica, la República espera...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada