dilluns, 9 de juny del 2014

Entitats i empreses per la inserció laboral

participants en una jornada organitzada per la Pimec i "la Caixa" sobre el programa Incorpora. Imatge: Fundació "la Caixa"
La inserció laboral és avui un element clau en tot procés d’integració social; per a una persona
en situació d’exclusió social treballar representa molt més que cobrar un sou, la feina esdevé un motor per recuperar i potenciar l’autoestima, per sentir-se part activa, i contributiva, de la societat, per allunyar-se de l’exclusió.

Entitats com ara Càritas faciliten la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social; a través del seu servei d’intermediació laboral, amb el qual participa, juntament amb tretze entitats socials més de les comarques gironines, en el programa Incorpora de l’Obra Social "la Caixa", Càritas atén, prepara, forma i acompanya persones que tenen majors dificultats d’accés al mercat laboral en el seu procés de recerca de feina i d’inserció a l’empresa.

L’empresa té un paper clau en l’èxit de la inserció laboral; quan empreses com ara Coffee Center insereixen, no només contracten una persona treballadora que s’ajusta a les seves necessitats, també contribueixen, d’una manera responsable, a la seva integració social.

En el marc del programa Incorpora entitats socials i empreses treballem conjuntament en benefici de la inserció laboral a persones en risc d’exclusió social.

Article publicat a El Punt Avui, acompanyant aquest reportatge, el passat 12 d'abril de 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada