dimecres, 4 de juny del 2014

El 1974, l'any que uns catalans van pujar al Kilimanjaro en moto!


L'any 1974 va ser un any esportivament molt intens, marcat per grans competicions com, enguany, el Mundial de Futbol, que aleshores va guanyar la República Federal d'Alemanya.

És clar que amb això de les efemèrides esportives la tria va per colors:
  • El 0-5 del Barça al Bernabéu, amb la consecució del títol de Lliga pel Barça
  • La victòria d'un jove Bjorn Borg (18 anys) a Roland Garros davant Miguel Orantes, de Chris Evert en categoria femenina, també guanyadora a Wimbledon, com Jimmy Connors en categoria masculina...
  • El Mundial de Bàsquet guanyat per la Unió Soviètica
  • El Campionat del Món de la Fòrmula 1 guanyat per Emerson Fittipaldi
  • ...
Però entre les moltes efemèrides esportives de l'any 1974 avui voldria destacar la gesta de l'expedició Moto Igualada – Kilimanjaro, en la que 8 muntanyencs amateurs catalans van fer el cim del Kilimanjaro a cavall d'una moto Bultaco Sherpa T de 250 cc!

Josep Bou, un dels expedicionaris, ho va explicar al seu bloc mesos enrere... I podeu veure-ho en aquest vídeo:Muntanya i motociclisme, dues passions que es viuen, ara i fa 40 anys, amb molta intensitat a Catalunya!
-----------------------

Sobre l'any 1974 també he recordat la música, la televisió, la ràdio, la política, la història i la tecnologia i tots aquests "minuts musicals del 1974"!

El mes vinent, com sempre el primer dimecres de cada mes d'aquest 2014, faré un cop d'ull al 1974 des de l'òptica dels naixements!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada