dissabte, 15 de juliol del 2023

Hurricane. Minuts Musicals històrics


El 17 de juny de 1966 el boxejador Rubin "Hurricane" Carter, juntament amb el seu amic John Artis, va ser arrestat i acusat d'un triple assassinat que va tenir lloc a Paterson, Nova Jersey. El judici, marcat per diverses irregularitats incloent testimonis contradictoris i l'ús de proves circumstancials, va acabar malgrat les incoherències amb Carter declarat culpable i condemnat a cadena perpètua.

L'any 1975 Carter va escriure i publicar, a tall d'autobiografia, el llibre "The Sixteenth Round" i la seva lectura va inspirar Bob Dylan a compondre i publicar a finals d'aquest mateix any la cançó "Hurricane". La cançó va fer guanyar notorietat a la causa i la lluita de Carter, destacant les irregularitats i contradiccions del judici i defensant la seva innocència.

Després de passar gairebé 20 anys a la presó, els advocats de Carter van aconseguir que la seva condemna fos anul·lada el 1985. Les proves que van demostrar la seva innocència van incloure declaracions contradictòries dels testimonis i violacions de procediment durant el judici. Carter va ser alliberat i va seguir lluitant per la justícia i pels drets civilsRubin "Hurricane" Carter va morir l'any 2014 a 76 anys.

La història de Carter es va portar al cinema l'any 1999 amb la pel·lícula "The Hurricane", amb Denzel Washington en el paper de Rubin "Hurricane" Carter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada